Natuurzuivere Sisline Thee uit Gambia

Sisline thee uit West-Afrika                           b924de8233ad14db6d55dc886eaf799ab226eccf_73px

Een prachtige zaterdagochtend in Amsterdam, mei 2011. Ik was op weg naar mijn Reiki cursus en had gekozen voor de mooie wandelroute die dwars door de Jordaan gaat. Bij de Noorderkerk aangekomen, bleek er ook nog eens een kleurrijke en gezellige markt van internationale allure te zijn. Als een soort magneet werd ik naar een kraam getrokken waar men biologische producten verkocht en mijn oog viel op een bijzondere theesoort, Sisline; nooit van gehoord, maar de sympathieke verkoopster vertelde mij over de mooie werking van deze theesoort uit West Afrika. Ik besloot om een zakje te kopen, kreeg een brochure mee en vervolgde mijn weg naar de cursus. ’s Avonds na thuiskomst ben ik de thee gaan zetten; ik was gelijk ‘om’, mijn gezinsleden met mij! En wat zit er een prachtig verhaal achter van Ingeborg Koorn, die de thee naar Nederland heeft gebracht. Inmiddels werpt  haar missie haar vruchten af: er is een Return To Sender bedrijfje ontstaan met een Afrikaanse familie. Tot nu toe zijn er vele vrouwen in West Afrika  die er extra inkomsten uit halen omdat, mede door ook het  groeien van verkooppunten in Nederland, er veel meer thee bij hen wordt afgenomen.                    38d934fa40-PIC_0003.JPG-for-web-normal In de loop der tijd bestelde ik de thee regelmatig bij een verkooppunt in Nederland. Ik heb een Reiki praktijk aan huis en en drink na afloop van een behandeling altijd een kopje thee met mijn cliënten en dacht laatst: “waarom word ik geen verkooppunt, dat zou een mooie combinatie zijn, samen met mijn praktijk”, en daar komt nog bij dat ik inmiddels, net als Ingeborg, verliefd geworden ben op het prachtige continent Afrika en ondersteun haar passie en missie voor de Sisline thee maar al te graag!!

Karin                                                                                                                     b2f6a0ddc4-img005.jpg-for-web-normal

Kenmerken en werking: Sisline thee is een heerlijke, veelzijdige, heilzame, geurende, natuurzuivere thee uit West Afrika. De Latijnse naam is Lippia Multiflora Chevalier, vernoemd naar Augustus Lippi, een Franse arts en botanicus van Italiaanse afkomst (1678-1701). De plant groeit en bloeit gedurende de regenperiode van juni tot oktober in het wild in de savannes op zanderige, kiezelhoudende grond. Eind september ontwikkelen de witte, zoetgeurende bloemen, die op een kegelvormige pluim staan zich, en vermeerdert de plant zich door de vallende zaadjes en ondergrondse wortelstokken die na het afsnijden van de stengels blijven zitten. Na de bloeitijd, eind oktober, wordt de plant geplukt. De bladeren zijn olijfkleurig, 5-12 cm. lang en 2-4 cm. breed. Het grootste deel van de oogst voor de thee wordt in het wild verzameld. De bladeren komen van verschillende gebieden, hebben soms daardoor een andere, eigen smaak wat de thee erg speciaal maakt, en daardoor eigenlijk nooit verveelt. De gedroogde bladeren hebben een heerlijke geur doordat ze etherische oliën bevatten, ongeveer 1,15%. De lokale bevolking noemt het ook wel een ‘Healer Herb’. In sommige landen wordt ze gecultiveerd en voor medicinale doeleinden gebruikt.

De thee bevat geen looizuur en theïne! De thee heeft vele eigenschappen, zo is zij weerstandverhogend, rustgevend bij onder andere stress en bevordert de slaap, heeft een sterk remmend effect op de groei van bacteriën en schimmels, denk aan luchtweginfecties, verkoudheid, koorts, oogontsteking, maagdarmstoornissen en andere. Ook is bekend dat de thee vochtafdrijvend is en de bloeddruk in balans kan houden of brengen en heeft zij een antioxidantactiviteit wat wil zeggen dat er radicalen weggevangen worden, waardoor de kans op het ontstaan van kanker verkleint.

Let wel: de thee is geen medicijn, maar kan eventueel een goede ondersteuning, en ook ontspanning zijn voor de algehele gezondheid!

De WHO (Wereld Gezondheids Organisatie) heeft gedurende 25 jaar onderzoek gedaan en geen schadelijke bijwerkingen geconstateerd. Ook in Nederland is en wordt de thee getest, met goede resultaten zonder afwijkingen.

Gebruik: Kook 1 liter water en laat 3 tot 5 bladeren (al gelang naar eigen smaak/sterkte) gedurende tot maximaal 10 minuten trekken en verwijder daarna de bladeren. De thee kan de hele dag/avond (ook koud) worden gedronken. Eventueel met een schijfje citroen.

( Bronvermelding: Aisha Harmsen en Ingeborg Kroon, Foto’s: Ingeborg en Karin)

Bestellen:                                                                                                                                                                                          IMG_0175

U kunt de thee  bestellen via e-mail: zonnekrachtkarin@gmail.com of per telefoon: 0031 (0)6- 55525607

Prijzen:

25 gram voor € 3,-

50 gram voor € 5,75

Cadeauzakje voor €1,25- per stuk.  Kerst

Verzending: verzendkosten. (tarieven: brievenbus-post/ brievenbus-pakje, van 50-100 gram; € 4,10 en groter pakket  0 tot 10 kg.; € 6,75, alles met track en trace) De thee wordt verzonden op maandag en donderdag, met uitzondering van feestdagen en vakanties. Ophalen in Voorschoten is ook mogelijk.

U kunt de bestelling doorgeven onder vermelding van uw naam, adres en u ontvangt een bevestiging en factuur per mail. Het bedrag kan worden overgemaakt op rekening: IBAN: NL45ASNB0708727360 t.n.v. K.I. le Clercq. Zodra het bedrag ontvangen is, krijgt u bericht en sturen wij de thee per post naar u toe, of kunt u het ophalen in Voorschoten.

Vriendelijke groet,

Karin le Clercq-Wehrmeijer

KvK-nummer 61972134

Advertentie